Organisatie

 

Wie zijn de gezichten achter BAX2Give? Wij stellen de organisatie graag aan je voor:

  • Bjorn Harbers

  • Melissa Meffert

  • Mike Timmer

  • Anne Kothuis

  • Annemieke Wiltink

  • Claudi de Vries

 

Wat zijn onze beweegredenen om ons in te zetten voor het goede doel?

 

 

Bjorn Harbers, partner bij BAX advocaten belastingkundigen

"Alleen ben je sneller, samen kom je verder! Dat geldt niet alleen in de sport, maar ook als het gaat om maatschappelijke betrokkenheid en het realiseren van iets moois voor een goed doel.

 

Als partner bij BAX en één van de initiatiefnemers van de Stichting BAX2Give ben ik trots op datgene wat wij in de afgelopen 5 jaar samen met collega’s, klanten en relaties van BAX hebben weten te bereiken.

 

Samen een wezenlijke bijdrage leveren aan een goed doel, niet door alleen maar geld te storten, maar vooral door de handen uit de mouwen te steken en inspanningen te leveren waarbij grenzen worden verlegd. Dat was de intentie toen wij in 2013 voor het eerst een estafetteloop organiseerden, niet bevroedend dat we na 5 edities al ruim € 140.000,00 zouden hebben opgehaald.

 

De laatste twee jaar halen wij tijdens het BAX2Give evenement geld op voor lokale goede doelen. Als geboren en getogen Achterhoeker spreekt mij dat uiteraard nog meer aan. Ik sta positief in het leven en probeer overal een feest van te maken. Hoe groot is het contrast met de verhalen van mensen die binnenlopen bij het Inloophuis Oude IJssel of in hun laatste levensfase gebruik maken van één van de Hospices in de Achterhoek. Ik realiseer mij dat dagelijks veel mensen geconfronteerd worden met ziekte en dood. Respect voor de vele mensen die zich als vrijwilliger inzetten voor het Inloophuis en de Hospices is op zijn plaats, maar uiteraard ook voor alle mensen die - hoe moeilijk ook - gebruik maken van de hulp die geboden wordt.

 

Reden temeer om nogmaals te knallen en wederom een prachtig evenement neer te zetten en een recordbedrag op te halen, zodat ik op zondag 23 juni 2019 met kippenvel op mijn armen en met een trots gevoel getuige mag zijn van het overhandigen van 4 mooie cheques aan de goede doelen, want daar doen we het voor!"

 

 

Melissa Meffert, advocaat bij bAX advocaten belastingkundigen

"Een aantal jaren geleden had ik niet gedacht dat ik ooit een uitdaging in hardlopen zou vinden, maar dat is na verschillende trails, mudruns en eerdere edities van Bax2Give inmiddels wel anders. In deze editie, Care4Life, zie ik een nieuwe uitdaging. De afstand en heuvelachtige routes zorgen voor een echte sportieve uitdaging, maar de belangrijkste uitdaging ligt er natuurlijk in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 4 goede doelen.

 

Iedereen wordt in het leven namelijk vroeg of laat geconfronteerd met ziekte en verlies. Naast de steun van de directe omgeving of bij afwezigheid daarvan kan behoefte bestaan aan een luisterend oor, afleiding, informatie of verzorging. Het is dan ook erg fijn dat je daarvoor terecht kunt bij de goede doelen van BAX2Give.

 

Naast het ophalen van geld proberen wij met BAX2Give Care4Life ook zoveel mogelijk aandacht voor de goede doelen te vragen om zo te laten zien hoe belangrijk deze organisaties zijn. Daarom zal ook dit jaar een prachtig magazine worden uitgegeven, waaraan ik graag een bijdrage lever. Het enthousiasme, de inzet en de saamhorigheid van alle deelnemers, sponsoren en andere betrokkenen leiden ook dit jaar ongetwijfeld weer tot een fantastische opbrengst!"

 

 

Mike Timmer, partner bij BAX advocaten belastingkundigen

"Naast de dood vrees ik de laatste fase er naar toe. Hoewel de hospices en het inloophuis gevoelsmatig volstrekt logische keuzes zijn als goede doelen, confronteren deze doelen mij als deelnemer met onrustige gedachten. Wat dan opvalt als de goede doelen worden bezocht, is de aanwezigheid van sereniteit. Daarna komt de confrontatie.

 

Bijna iedereen loopt er graag van/voor weg. Des temeer kun je niets anders dan groot respect hebben voor alle betrokkenen bij de hospices en het inloophuis. Met gedachten en groot respect zal ik op 22 en 23 juni, soms in stilte, hardlopen voor de goede doelen en alle vrijwilligers, de bezoekers van het inloophuis en de gasten van de hospices."

 

 

 

Anne Kothuis, faillissementsmedewerker en secretaresse bij BAX Advocaten belastingkundigen

"Tijdens het eerste evenement van BAX2Give (Elfstedenrun) ben ik als ondersteuner meegegaan. Ondanks dat ik net begonnen was met start-to-run, heb ik tijdens het evenement toch een aantal etappes hardgelopen. De sfeer, de samenhorigheid én de ontlading bij de bekendmaking van de totale opbrengst heeft ervoor gezorgd dat ik sindsdien elk evenement als deelnemer heb meegedaan.

 

Door de presentaties, het bezoek aan Hospicegroep de Lelie (in 2016) en het feit dat ik van dichtbij heb meegemaakt hoe zwaar de zorg (voor de nabestaanden) in de laatste levensfase kan zijn, besef ik mij steeds meer hoe belangrijk het is dat er inloophuizen en hospices bestaan.

 

Helaas is het Nederland nog steeds zo dat inloophuizen en hospices niet kunnen bestaan zonder donaties. Dit jaar hebben wij er dan ook voor gekozen om het evenement niet alleen te richten op hardlopers, maar ook op fietsers (te weten mountainbikers). Hierdoor hebben wij een extra groep mensen kunnen enthousiasmeren en hopelijk kunnen wij zo een hogere opbrengst genereren. Wat zou het ontzettend mooi zijn als wij dit jaar een record bedrag kunnen doneren aan onze goede doelen!"

 

 

Annemieke Wiltink, advocaat bij BAX advocaten belastingkundigen

"Sporten, maatschappelijk betrokken zijn, iets betekenen voor je medemens. Het zijn activiteiten waar we veel voldoening uit halen. De acties van BAX2Give die jaarlijks al sinds 2013 plaatsvinden, hebben al deze activiteiten in zich. Heel mooi dus om daarvan onderdeel te mogen zijn. Door de organisatie van zo’n evenement worden deelnemers bij elkaar gebracht, gestimuleerd creatief te zijn in het ophalen van sponsorgelden, getraind om een weekend lang veel kilometers te maken en mondt dit alles uit in een onvergetelijk, gezellig en indrukwekkend weekend. Dat klinkt toch als een feestje? En dat is het ook! Als hardloper en iemand die graag op feestjes aanwezig is, voel ik me bij BAX2Give goed op mijn plek.

 

Hoewel het eigenlijk geen toelichting behoeft dat de door ons uitgekozen 4 goede doelen geld nodig hebben, toch een korte oproep.

 

Wij (de deelnemers) halen geld op voor drie hospices in de Achterhoek (Zutphen, Winterswijk en Doetinchem) en het Inloophuis in Doetinchem. De hospices bieden zorg en vaak een plek zodat iemand in de laatste fase van zijn of haar leven een zo veel mogelijk waardige en liefdevolle tijd kan hebben. Het Inloophuis zorgt voor die betekenis voor mensen met kanker. Ook voor familie en nabestaanden is dit ontzettend belangrijk werk en belangrijke zorg.

Maak het de organisaties en vrijwilligers van deze goede doelen een stukje prettiger, door geld te doneren. Wij zullen op onze beurt in aanloop naar ons evenement op 22 en 23 juni 2019 ook trachten weer een groot bedrag in te zamelen, dat op 23 juni 2019 kan worden overhandigd aan de goede doelen."

 

 

Claudi de Vries, communicatieadviseur bij bax advocaten belastingkundigen

"Al vanaf de eerste editie in 2013 heb ik de evenementen van BAX2Give vol bewondering gevolgd. Dat ik mij nu, naast mijn werk bij BAX, mag inzetten voor BAX2Give, voelt wel een beetje als de kers op de taart!

 
Waar het in het inloophuis draait om leven, gaat het in een hospice om de dood. Een dierbare verliezen is vreselijk. Maar ook een naaste te zien 'strijden' tegen die ellendige kanker is zwaar. Je realiseert je dan nog eens extra dat je van het leven moet genieten. En dat is de gemene deler van het inloophuis en de hospices: Omarm het leven en maak er wat moois van, want niemand heeft je morgen beloofd!
 
Ik heb ontzettend veel respect voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor de goede doelen en het is fijn om op deze manier iets terug te kunnen doen. Samen met alle deelnemers en onze organisatie maken we er een te gek evenement van met een (hoop ik) fan-tas-tisch eindbedrag!”

Teamfoto BAX2Give 2019

 

 

 

 

 

 

BAX2Give bjorn

BAX2Give Bjorn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Melissa BAX mudrun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mike in actie

 

 

 

 

 

 

 

Anne BAX2Give

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annemieke bax2give

 

Annemieke bax2give2

 

 

 

 

 

 

 

Claudi BAX