Organisatie

 

Wie zijn de gezichten achter BAX2Give? Wij stellen de organisatie graag aan je voor:

  • Bjorn Harbers

  • Mike Timmer

  • Anne Kothuis

  • Annemieke Wiltink

  • Michelle van Bindsbergen

  • Claudi Lukassen

 

Wat zijn onze beweegredenen om ons in te zetten voor het goede doel?

 

 

Bjorn Harbers, partner bij BAX advocaten belastingkundigen

"Alleen ben je sneller, samen kom je verder! Dat geldt niet alleen in de sport, maar ook als het gaat om maatschappelijke betrokkenheid en het realiseren van iets moois voor een goed doel.

 

Als partner bij BAX en één van de initiatiefnemers van de Stichting BAX2Give ben ik trots op datgene wat wij in de afgelopen jaren samen met collega’s, klanten en relaties van BAX hebben weten te bereiken.

 

Samen een wezenlijke bijdrage leveren aan een goed doel, niet door alleen maar geld te storten, maar vooral door de handen uit de mouwen te steken en inspanningen te leveren waarbij grenzen worden verlegd. Dat was de intentie toen wij in 2013 voor het eerst een estafetteloop organiseerden, niet bevroedend dat we nu – na 6 edities – al ruim € 170.000,00 zouden hebben opgehaald voor verschillende goede doelen.

 

De laatste jaren halen wij tijdens het BAX2Give evenement geld op voor lokale goede doelen. Als geboren en getogen Achterhoeker spreekt mij dat uiteraard nog meer aan. Ik sta positief in het leven en probeer overal een feest van te maken. Naar de toekomst kijkend heb ik nog veel plannen en wensen die ik hoop te kunnen verwezenlijken. Tegelijkertijd realiseer ik mij dat het leven eindig is. Voor mensen die in hun laatste levensfase zitten, is vaak een hele simpele of basale wens lastig uit te voeren. Hoe mooi is het dat de vrijwilligers van de WensAmbulance Oost-Nederland het mogelijk maken die wensen in vervulling te laten gaan.

 

Reden temeer om nogmaals te knallen en mij in te zetten voor wederom een prachtig evenement en een ontzettend belangrijk en goed doel. Uiteraard met als doel een zo hoog mogelijk bedrag op te halen, zodat we met kippenvel op onze armen op 19 juni 2022 de WensAmbulance Oost-Nederland een prachtige cheque kunnen overhandigen waarmee en waardoor zij nog veel prachtige wensen in vervulling kunnen laten gaan. Want daar doen we het voor!"

 

 

Mike Timmer, partner bij BAX advocaten belastingkundigen

"Herinneringen. Gekoppeld aan liefde zijn ze het sterkst. Dichtbij houd ik de herinnering over met zijn 4en aan tafel. Mijn moeder het Friese volkslied zingend, maar dan met een andere tekst. We hadden lol. Na 12 jaar Alzheimer was zij in december 2020 klaar met leven. Geen gesprekken meer, of een knuffel. Haar geur en stem ben ik inmiddels kwijt, de rest tovert nog steeds een glimlach.

 

Mooie herinneringen gun je iedereen, maar vooral rondom de laatste levensdagen. De vrijwilligers van WensAmbulance Oost-Nederland maken dat mogelijk. Het is een kleine moeite om dat mede mogelijk te maken door daarvoor een stuk hard te lopen.

 

Make memories, en houdt ze dichtbij!”

 

 

Anne Kothuis, faillissementsmedewerker en secretaresse bij BAX Advocaten belastingkundigen

"De sfeer, de saamhorigheid en de ontlading maakt elk BAX2Give-evenement weer tot iets unieks. Op de vraag of ik wederom deel wou uitmaken van de organisatie hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Wel was meteen duidelijk dat het aankomende evenement in een iets ander jasje moest worden gestoken. Zo is het idee 'BAX goes International' ontstaan, wat voor ons als organisatie nieuwe uitdagingen met zich meebrengt.

 

Bij een nieuwe uitdaging, hoort ook een nieuw goed doel. Dit evenement zullen wij ons volledig inzetten voor WensAmbulance Oost-Nederland. Hoe ontzettend bijzonder is het dat deze stichting mede door haar vrijwilligers wensen van langdurig zieken en (pre)terminale patiënten werkelijkheid kan laten worden. Je gunt tenslotte iedereen toch een dag om alle zorgen even los te laten, een dag vol herinneringen, een dag om nooit te vergeten. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij met hulp van de deelnemers, sponsoren en vrijwilligers er een fantastisch evenement van maken en uiteindelijk een mooie cheque aan de WensAmbulance Oost-Nederland kunnen overhandigen. Misschien wel de hoogste cheque ooit."

 

 

Annemieke Wiltink, advocaat bij BAX advocaten belastingkundigen

"Sporten, maatschappelijk betrokken zijn, iets betekenen voor je medemens. Het zijn activiteiten waar we veel voldoening uit halen. De acties van BAX2Give die jaarlijks al sinds 2013 plaatsvinden, hebben al deze activiteiten in zich. Heel mooi dus om daarvan onderdeel te mogen zijn. Door de organisatie van zo’n evenement worden deelnemers bij elkaar gebracht, gestimuleerd creatief te zijn in het ophalen van sponsorgelden, getraind om een weekend lang veel kilometers te maken en mondt dit alles uit in een onvergetelijk, gezellig en indrukwekkend weekend. Dat klinkt toch fijn? En dat is het ook!

 

Hoewel het eigenlijk geen toelichting behoeft dat ons goede doel voor dit jaar -de WensAmbulance Oost-Nederland- geld nodig heeft, toch een korte oproep.

 

Wij (de deelnemers) halen geld op voor deze organisatie, die draait op vrijwilligers. WensAmbulance Oost-Nederland is een non-profit organisatie die ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) erkend is. De stichting heeft als doel de laatste wensen van (pre)terminale en ernstig zieke patiënten mogelijk te maken door passend vervoer te bieden. Onder begeleiding van vrijwilligers beleven deze mensen een onvergetelijke dag waarbij ze in het zonnetje worden gezet en even hun ziekte vergeten. Maak het de organisatie en vrijwilligers van dit goede doel een stukje eenvoudiger, door geld te doneren. Wij zullen op onze beurt in aanloop naar ons evenement in juni 2022 ook trachten weer een groot bedrag in te zamelen, dat dan kan worden overhandigd aan dit goede doel."

 

Michelle van Bindsbergen, advocaat bij BAX advocaten belastingkundigen

"De Coast2Coast-Run 2014, de eerste editie van Bax2Give waar ik aan mee deed. In die tijd studeerde ik nog en liep ik stage bij BAX. Het gevoel van saamhorigheid en gelijkwaardigheid die ik binnen kantoor ervaarde, werd tijdens dat evenement nog eens versterkt. Wat ontzettend gaaf om met zo’n grote groep mensen alles te geven voor het goede doel.

 

Zeven jaar later mag ik zelf onderdeel zijn van de organisatie van BAX2Give en ga ik mijn steentje bijdragen aan het in stand houden van dit mooie evenement. Deze keer gaan wij ons inzetten voor de stichting WensAmbulance. De vrijwilligers van de stichting WensAmbulance Oost-Nederland zetten zich op lokaal niveau in om ernstige zieke mensen op de meest kwetsbare momenten in het leven een lichtpuntje te bieden en hun wensen in vervulling te laten gaan. Hoe fijn is het als mensen hun ziekte even kunnen vergeten. Maar ook: hoe waardevol is het voor familie en vrienden om een geliefde te zien genieten en samen een mooi moment te beleven: een moment om nooit te vergeten. Een geweldig goed doel, waar wij ons ook deze keer samen met de deelnemers met volle overtuiging voor gaan inzetten.

 

Op naar een editie vol fysieke uitdaging, saamhorigheid, gezelligheid en onvergetelijke herinneringen. Mijn motto: mooie momenten beleven om mooie momenten mogelijk te maken!"

 

Claudi lukassen, communicatieadviseur bij bax advocaten belastingkundigen

"Al vanaf de eerste editie in 2013 heb ik de evenementen van BAX2Give vol bewondering gevolgd. Dat ik mij nu, naast mijn werk bij BAX, mag inzetten voor BAX2Give, voelt wel een beetje als de kers op de taart!

 
Een rijk leven is een leven vol met bijzondere ervaringen en liefdevolle mensen om je heen. Waardevolle herinneringen maken is het mooiste cadeau dat je je dierbaren kunt meegeven. En uiteindelijk draait het in het leven toch ook om lief zijn voor elkaar en dingen doen die je blij maken? 
 
Ik heb ontzettend veel respect voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor dit goede doel en het is fijn om op deze manier iets terug te kunnen doen. Samen met alle deelnemers en onze organisatie maken we er weer een te gek event van in 2022 met een (hoop ik) fan-tas-tisch eindbedrag voor WensAmbulance Oost-Nederland!

Teamfoto BAX2Give 2019

 

 

 

 

 

 

BAX2Give bjorn

BAX2Give Bjorn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mike in actie

 

 

 

 

 

 

 

Anne BAX2Give

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annemieke bax2give

 

Annemieke bax2give2

 

 

 

 

 

 

Michelle van Bindsbergen BAX2Give

 

Michelle van Bindsbergen BAX2Give 2022

 

 

 

 

Claudi BAX