Home

 

Welkom op de website van BAX2Give! Al jaren zet BAX2Give zich op sportieve wijze in voor goede doelen.

 

18 & 19 juni 2022; Makememories

 

BAX2Give gaat internationaal! De 7e editie van BAX2Give is leuker en uitdagender dan ooit. Op 18 en 19 juni hebben 60 lopers een route van 250 kilometer afgelegd vanuit Bielefeld in Duitsland richting Enschede en via de Achterhoek naar Doetinchem. De route voerde door een heuvelachtig landschap met veel hoogtemeters en veelal onverhard terrein. De deelnemende 60 lopers moesten flink afzien. 

 

WensAmbulance Oost-Nederland

 

Het maken van mooie herinningen staat centraal. BAX2Give MakeMemories. De naam verwijst naar ons nieuwe goede doel: WensAmbulance Oost-Nederland. Deze stichting heeft als doel terminale en ernstige zieke patiënten de mogelijkheid te geven om met hun geliefden (nog) speciale herinneringen te maken. 

 

Op zondag 19 juni om 16.30 uur arriveerden de lopers weer in Doetinchem waar familie, vrienden en sponsors hen met groot applaus en bloemen ontvingen. Namens de organiserende stichting BAX2Give maakte Bjorn Harbers bekend dat het recordbedrag van maar liefst € 45.270,30 bij elkaar is gelopen door de deelnemers. Een geweldige financiële opsteker voor de Stichting WensAmbulance Oost-Nederland. 

 

 

 

 

22 & 23 juni 2019; care4life!

 

bax2give

 

Wat een geweldig weekend!

 

Wij kijken terug op een onvergetelijk weekend! De 65 deelnemers aan Care4Life kwamen na een 24-uurs estafette, waarbij 240 kilometer gefietst en hardgelopen werd, zondagmiddag 23 juni moe maar voldaan aan op het Simonsplein. Samen hebben we € 36.100,00 opgehaald! Dit bedrag, dat tot stand kwam door sponsoring, komt in gelijke delen te aan: het Inloophuis Oude IJssel, Hospice Sravana, Hospice Zutphen en Hospicegroep De Lelie.

 

De route ging van Maastricht naar Doetinchem. Er werd zaterdag 22 juni gestart bij de Sint Pietersberg. Om de hardlopers en fietsers, een recordaantal dit jaar, sportief uit te dagen ging de route over heuvelachtig en grotendeels onverhard terrein. Brandende bovenbenen en mooie uitzichten werden gegarandeerd.

Het avontuur werd aangegaan en succesvol voltooid. Terwijl 'Here Comes the Sun' op het Simonsplein door de luidsprekers schalde, werden de hardlopers en mountainbikers zondagmiddag met open armen, spandoeken en bloemen ontvangen door familie, vrienden en andere betrokkenen.

 

Namens de organisatie van BAX2Give: "Onze dank gaat uit naar alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren. Dank voor jullie steun, betrokkenheid en enthousiasme!!"

 

 

 

De goede doelen van 2019

 

Het Inloophuis Oude IJssel

 

 

Het Inloophuis Oude IJssel is een plek voor mensen die leven met kanker. Iedereen uit Doetinchem en omgeving kan er terecht voor een goed gesprek, een ontspannende activiteit, een lezing of gewoon voor een kopje koffie. Er zijn altijd getrainde vrijwilligers aanwezig die vaak uit eigen ervaring weten wat kanker met je doet.

 

Hospicegroep de Lelie

 

 

De vrijwilligers van Hospicegroep De Lelie staan klaar voor iedereen in de Oost-Achterhoek en omgeving die naar verwachting niet lang meer te leven heeft. Zij bieden hulp in de thuissituatie of een gastvrij huis in geval de mogelijkheid tot thuisverzorging niet aanwezig is. Alles met het doel de moeilijke periode voor alle betrokkenen zoveel mogelijk te verlichten.

 

Hospice Zutphen

 


Hospice Zutphen is een klein en sfeervol hospice dat ruimte biedt aan 5 gasten uit Zutphen en omgeving. Terminaal zieke mensen in de laatste levensfase zijn er welkom, ongeacht hun maatschappelijke achtergrond en levensovertuiging. Het hospice biedt een 'bijna-zoals-thuis' situatie waarin door de vrijwilligers liefdevolle ondersteuning geboden wordt. 


STICHTING SRAVANA 

 

Sravana


Stichting Sravana biedt met behulp van geschoolde vrijwilligers zorg aan mensen die in de laatste fase van hun leven zijn gekomen. Dit kan in het gasthuis Sravana of bij u thuis. Sravana, afkomstig uit het Sanskriet, staat voor innerlijk luisteren, zodat de ander zich begrepen voelt. De wensen en behoeften van de gast, zijn of haar familie en/of naasten staan dus altijd voorop. 

 

Sponsoring

 
Net zoals voorgaande jaren spannen de deelnemers zich in om sponsorgelden op te halen. Deelnemers kunnen zich laten sponsoren door familieleden en collega’s of zelf een financiële bijdrage leveren. 
 
Wil jij onze actie, financieel of met middelen, steunen of sponsoren? Neem dan contact met ons op via info@bax2give.nl!
 
Volg ons ook op onze facebookpaginatwitter of via instagram!

 

MakeMemories

Sfeerbeeld BAX2Give

Sfeerbeeld2 BAX2Give

Sfeerbeeld3 BAX2Give

Sfeerbeeld3BAX2Give

Sfeerbeeld4 BAX2Give

Care4Life header

 

Fotografie: Simon Schutter Fotografie Doetinchem