Edities

 

Makememories 2022

 

Op 18 en 19 juni 2022 staat het maken van mooie herinneringen centraal. Deze 7e editie belooft uitdagender en leuker dan ooit worden. We vertrekken vanuit Duitsland om een route van ongeveer 250 kilometer af te leggen en weer in Doetinchem op het Simonsplein te finishen. Dit doen we voor het goede doel WensAmbulance Oost-Nederland

 

Care4life 2019

 

Het werd een weekend waar nog lang over zal worden nagepraat: het weekend van Care4Life op 22 & 23 juni 2019. De ruim 240 kilometer van Maastricht naar Doetinchem, hardlopend en fietsend (in estafette). Over hoe heet het was en hoe vermoeiend. Over hoe prachtig de vergezichten in de Limburgse heuvels waren, waardoor er een soort vakantiegevoel ontstond. En over het soms indringende besef dat er werd gelopen en gefietst voor vier belangrijke goede doelen: het Inloophuis Oude IJssel voor mensen die leven met kanker en de drie hospices in de regio: Sravana, De Lelie en Zutphen. En het 'toetje'; het hartverwamende ontvangst op het Simonsplein met een recordopbrengst van € 36.100,00! Lees hier het volledige verslag.

 

RUN2CARE 2017

 
Met 40 hardlopers, 4 fietsers en een handjevol ondersteuners trok in het weekend van 25 en 26 november 2017 de BAX2Give-karavaan gedurende 30 uur door de Achterhoek, het Rijk van Nijmegen en over de Veluwe, om – de kou, regen en wind trotserend – op zondagmiddag om 15.00 uur in Doetinchem enthousiast onthaald te worden door velen die ons gevolgd hadden tijdens deze mooie tocht. Met een trots gevoel voltooiden de deelnemers de (alweer) vijfde editie van de BAX2Give estafetteloop voor het goede doel. 

 

Back2Home 2016

 

Het is zaterdagavond 26 november 2016 rond 18.30 uur in het buitengebied van Winterswijk. De inwoners hebben zich al in hun huis verschanst vanwege de ingevallen duisternis en de avondkou die zich begint te verspreiden. Wie toch buiten moet zijn, ziet over de route van de Meenkmolenweg richting de Bessinkgoorweg vijf dansende elfenlichtjes die gevormd worden door lampjes op deinende armen. Loopgroep 8, bestaande uit Claartje, Fleur, Wilfred, Jeroen en Willeke, legt in een mooie cadans de derde etappe af van Back2Home. Lees hier het volledige verslag. 

 

2THETOP TRAIL 2015

 
In 2015 gingen we weer een uitdaging aan om geld op te halen voor 3FM Serious Request. Op 19 en 20 december 2015 hebben wij een groot deel van het Pieterpad hardlopend afgelegd!
 
De route van het Pieterpad voert van Pieterburen naar de Sint-Pietersberg en heeft een totale lengte van ongeveer 492 km. 
 

Lees hier het verslag van de training op de Posbank (1 november), de Coopertest (4 november) en de training bij Argo (5 november). Lees hier het verslag van de training op 29 november. Lees hier het verslag van de training in Barchem. Lees hier het verslag van 19 en 20 december.

 

COAST2COAST-RUN 2014

 

Op 20 en 21 december 2014 vond de Bax2Give Coast2Coast-run plaats voor 3FM Serious Request. Tijdens deze actie is, mede met behulp van zo’n 43 deelnemers en diverse sponsoren, ruim €22.000,- voor het goede doel opgehaald! Daarnaast beleefden de organisatie en deelnemers een onvergetelijk weekend aan de kust.

 

In 2014 stond het Glazen Huis van 3FM Serious Request op de Grote Markt in Haarlem. In het weekend van 20 en 21 december 2014 zijn de deelnemers vanuit Hoek van Holland langs de mooie Noordzeekust naar Den Helder gelopen om vervolgens in zuidelijke richting terug te keren naar Haarlem en te eindigen bij het Glazen Huis.

 

Nadat de laatste kilometers waren afgelegd, werd de cheque getoond aan de heren van 3FM die dat jaar in het glazen huis zaten. De loop werd afgesloten met een kop erwtensoep, waarna de reis terug naar de Achterhoek werd ingezet.

 

'Coast2Coast-run: zand ... zee ... zout ... zweet ... zilt ... znot ... zpierpijn' is de titel van het mooie verslag over de run door Gerd de Lange! Lees hier zijn volledige verhaal.

 

 

Elfstedenrun 2013

 
Op 21 en 22 december 2013 vond de Elfstedenrun 2013 plaats voor 3FM Serious Request. De Elfstedenrun was een sponsorloop in estafettevorm, dat gebeurde non-stop door regen en harde wind. 
 
3FM Serious Request vroeg in 2013 aandacht voor kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan (de gevolgen van) diarree. Jaarlijks sterven en er nog steeds 800.000 kinderen aan de gevolgen van diarree.
 
Het startschot klonk op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. De deelnemers trotseerden vervolgers de regen, hagel en de harde wind. Lopend door het Friese landschap langs het IJsselmeer, werden de elf steden aangedaan. De combinatie van weinig slaap, veel kilometers, en de straffe tegenwind maakte het een zware tocht. 
 
Op zondagmiddag kwamen de deelnemers vol trots aan op het Wilhelminaplein, waar de blijdschap overheerste en de vermoeide benen snel waren vergeten. Bij het Glazen Huis overhandigden we een cheque van maar liefst €30.738,14!

 

'Heel Friesland slaapt, maar de Achterhoek draaft door...' is het verslag over de BAX2Give Elfstedenrun 2013 door Gerd de Lange. Lees hier het volledige verslag.
 
Kijk ook op onze facebookpagina of volg ons op twitter of instagram!

Bax2Give_groep_zittend

Sfeerbeeld BAX2Give

Sfeerbeeld2 BAX2Give

Sfeerbeeld3 BAX2Give

Sfeerbeeld3BAX2Give

Sfeerbeeld4 BAX2Give

Care4Life header

 

Fotografie: Simon Schutter Fotografie Doetinchem